Ny bok om TMD

Manuellterapeut Elisabeth Heggem Julsvoll er redaktør og hovedforfatter av ny bok om behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD.

Boken heter «Temporomandibulær dysfunksjon – Teori, undersøkelse og behandling» og kommer i salg 16. april.

TMD er en samlebetegnelse for tilstander som karakteriseres av tegn og symptomer i og fra kjeveledd, kjeveleddsmuskulatur og omkringliggende strukturer. Optimal behandling av kjeveleddsproblematikk ved TMD forutsetter inngående kunnskap både når det gjelder diagnostisering, vurdering av den enkelte tilstand og behandling av denne. En lærebok med beskrivelser av relevante undersøkelser og behandling, spesielt når det gjelder manuelle teknikker, har derfor lenge vært etterspurt i norske fagmiljøer, skriver forlaget CappelenDamm i en pressemelding.

Boken vil være relevant for både studenter og undervisere på bachelor- og mastergradsnivå innen fysioterapi, manuellterapi, medisin, odontologi, kiropraktikk, osteopati og naprapati. Den vil også kunne benyttes av helsepersonell som behandler personer med TMD samt som pensum på videreutdanningskurs for fysioterapeuter og felleskurs for manuellterapeuter og kiropraktorer.

Redaktør og hovedforfatter Elisabeth Heggem Julsvoll fikk Muskel & Skjelettprisen 2014 for sin forskning på temporomandibulær dysfunksjon. Hun holder også jevnlig kurs for manuellterapeuter, fysioterapeuter og kiropraktorer på området. Neste kurs for manuellterapeuter og kiropraktorer er 26.-28. april, se her…

Se bokpresentasjon på forlagets nettside…